Contactlenzen 2017-05-20T11:15:58+02:00

Contactlenzen bij Oogcontact in Epe

Is uw zicht achteruit gegaan en wilt u beter zien zonder dat het opvalt dat u daarvoor iets draagt? Dan bieden contactlenzen de uitkomst. Een lens kan u namelijk onopvallend dragen.

De contactlens wint aan populariteit. De huidige technieken maken het mogelijk om steeds meer oogafwijkingen te corrigeren met behulp van contactlenzen. Waren lenzen in eerste instantie alleen mogelijk bij eenvoudige oogafwijkingen, tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden bijgekomen zoals torische lenzen en zelfs multifocale lenzen!

Afspraak maken

Ruim aanbod contactlenzen

Er zijn diverse soorten lenzen. Grofweg zijn deze onder te verdelen in 2 groepen: de harde contactlens en de zachte contactlens. Onze specialisten kunnen bepalen welke lens voor u het meest geschikt is.

U bent bij ons altijd welkom om samen te kijken welke lenzen voor u geschikt zijn. Tijdens een proefperiode kunt u verschillende soorten lenzen uitproberen om uit te zoeken welke lens het beste bij u past. Onze deskundigen zijn kritisch en zorgen ervoor dat u de lens krijgt die bij u past!

We zien u graag in onze winkel aan de Hoofdstraat in Epe.

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen bestaan uit soepel en flexibel materiaal. De zachte lens zit comfortabel en zuigt zich gemakkelijk aan het oog vast. Zachte lenzen kunnen gedurende de hele dag gedragen worden. Het onderhoud is heel eenvoudig: dagelijks reinigen en desinfecteren met behulp van lenzenvloeistof. ’s Nachts kunt u uw lenzen bewaren in de lenzenvloeistof.

Contactlenzen kopen? Oogcontact Epe

Voordelen zachte lenzen

 • Zachte lenzen houden vocht goed vast en laten zuurstof door.
 • Zachte lenzen bewegen gemakkelijk mee met het oog en blijven hierdoor goed zitten.
 • Zachte lenzen zijn niet stofgevoelig en geven hierdoor weinig irritatie.
 • Zachte lenzen zijn uitermate geschikt voor mensen die snel last hebben van droge ogen.

Soorten zachte lenzen

Wilt u het dragen van een bril en contactlenzen afwisselen? Dat kan met zachte lenzen! Indien u de lenzen niet gebruikt kunt u ze wegzetten in contactlensvloeistof.

Zachte lenzen zijn er in verschillende soorten zoals:

 • Daglenzen voor het gebruik van 1 dag
 • Maandlenzen die gedurende een maand gedragen worden
 • Half jaarlenzen

Harde contactlenzen

Vormvaste lenzen

Harde lenzen worden tegenwoordig ook wel ‘vormvaste lenzen’ genoemd. Harde lenzen zijn de afgelopen 15 jaar een stuk verbeterd! Was het draagcomfort vroeger een stuk minder dan bij zachte lenzen. Tegenwoordig laten de harde lenzen bijvoorbeeld ook zuurstof door en zijn van zachter kunststof gemaakt. Harde lenzen zijn daarnaast kleiner dan zachte lenzen.

Voordelen harde lenzen

Hieronder enkele voordelen van harde lenzen:

 • Doordat harde lenzen op maat gemaakt worden is het zicht scherper dan bij zachte lenzen.
 • De lenzen gaan enkele jaren mee.
 • Het dragen van harde lenzen is goedkoper dan het dragen van zachte lenzen.

Speciale contactlenzen

Torische lenzen

Torische lenzen zijn lenzen met een cilinder. Deze lenzen corrigeren uw oogafwijking. Er zijn verschillende soorten torische lenzen. Onze deskundigen kunnen bekijken of u torische lenzen nodig hebt en welke torische lens geschikt is voor u.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn contactlenzen met zowel een lees- als afstandsgedeelte. De lens beschikt over verschillende sterktes waardoor u vanaf elke afstand scherp kunt zien.

Bifocale lenzen

Daarnaast zijn er bifocale lenzen. Deze lens beschikt over 2 sterktes: een leessterkte en een afstandsterkte. Met deze lens ziet u scherp van veraf en dichtbij. Het nadeel hiervan is dat de zogenaamde tussenafstanden, bijvoorbeeld het beeldscherm van de computer, niet worden gecorrigeerd. Het voordeel ten opzichte van multifocale lenzen is dat het leesgedeelte in bifocale lenzen sterker kan worden geslepen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen corrigeren uw ogen terwijl u slaapt. Hierdoor heeft u overdag scherp zicht, zonder lenzen of bril!
Nachtlenzen doet u vlak voor het slapen gaan in. De vorm van de lenzen zorgt ervoor dat uw hoornvlies iets platter wordt. Hierdoor ziet u overdag scherp, zonder lenzen of bril.

Nachtlenzen zijn ideaal voor mensen met droge of gevoelige ogen. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor mensen die veel sporten, zoals zwemmen of een contactsport.

Onze deskundigen geven u graag meer informatie en bekijken of u in aanmerking komt voor nachtlenzen.

Voordelen contactlenzen t.o.v. een bril

De voordelen van contactlenzen

 • Contactlenzen zijn minder zichtbaar
 • Lenzen beslaan niet en worden niet nat bij regen, waardoor het zicht beter is
 • Het blikveld is groter
 • U kunt gewoon uw zonnebril dragen zonder dat u een zonnebril op sterkte nodig hebt
Afspraak maken