Brillenglazen 2017-05-20T11:15:58+02:00

Brillenglazen

Wij kunnen brillenglazen leveren in kunststof en glas. Wij kijken samen met u wat geschikt is voor u. Kunststof is lichter in gewicht en nagenoeg onbreekbaar. Glas daarentegen is zwaarder maar ook dunner en krast minder snel.

Er zijn diverse soorten brillenglazen op de markt, aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Onze optometrist meet u ogen en bespreekt daarna met u welke glazen het beste bij uw situatie past. Hieronder staan de uiteenlopende opties uitgelegd.

Soorten brillenglazen

Brillenglazen Oogcontact Epe

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudig betekent 1 sterkte. U kiest voor enkelvoudige glazen als u bijvoorbeeld een bril voor dichtbij of juist veraf nodig hebt.

Multifocale glazen

Multi betekent meerdere. Multifocale glazen hebben meerdere sterktes in 1 glas. Dit glas corrigeert op alle afstanden en hierdoor is uw zicht altijd goed.

Bifocale glazen

Bi betekent 2. Bifocale glazen hebben dus 2 sterktes in 1 bril. Het hoofdgedeelte van de bril corrigeert het beeld voor veraf. Het kleinere deel van het glas onderin gebruikt u tijdens het lezen. De bifocale bril is een wat ouder concept, maar voldoet in sommige gevallen beter dan multifocale glazen.

Beeldschermglazen

Beeldschermbrillen worden ook wel computerbrillen genoemd. Een beeldschermbril zorgt ervoor dat u het beeldscherm duidelijk kunt zien. Het is vergelijkbaar met een leesbril, echter een leesbril is sterker.

Ontspiegelde glazen

De spiegeling van het glas kan storend zijn. De spiegeling kan in verschillende gradaties uit uw glas worden gegenomen. Tegenwoordig worden de meeste glazen ontspiegeld geleverd.

Komt u voor meer informatie en een persoonlijk advies eens langs in onze winkel. Onze specialisten geven u graag vrijblijvend advies.